Receptek
egészségesen, finomat, neked

Csirkemell bacon-be bugyolálva
A fokhagyma és a fűszerek teszik kiválóvá, az egyik legjobb recept!
Hozzávalók:
1 csirkemell
18 szelet bacon
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi csirkefűszer
só, bors
kacsazsír
Elkészítése:
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal.
A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olvasztott kacsazsírt is, fűszerezzük és átkenjük vele a húsokat.
Ezt követően baconbe csomagoljuk mindegyiket.
Az átkenés nem csak a jó íz miatt fontos, így a bacon rátapad a húsokra és nem bomlik ki a sütőben.
A becsomagolt húsokat kizsírozott tepsibe tesszük és 180 fokon sütjük 30-35 percen át.
Meg is fordítjuk, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.
Jó étvágyat!

FERMENTÁLT
KÁPOSZTASALÁTA
Ha egy kis salátára vágysz, de nem a megszokottra: FERMENTÁLT KÁPOSZTASALÁTA 🙂
Savanyúság a regenor kúrához
1 fej káposztából,
2 db sárgarépából,
2 fej lilahagymából,
kevés bors,koriander,boróka és
2 liter Himalája sós víz forralva-hűtve,
és egy két csepp grapefruit csepp.
5 üveg a végeredmény.

gyors kovászos
kenyér házilag
"Mindennapi kenyerünket add meg nekünk MA"
Íme Marianntól
a gyors kovászos kenyér készítése házilag.😊
Itt nem kell napokon keresztül táplálni a kovászt, csak az előző nap kell be keverni a kovászhoz való alapanyagokat és egy napot állni hagyni.
Nem kell neki egy teljes egész napot állni, de ne nagyon este fogjunk hozzá a kovász elkészítéséhez, hogy legyen ideje érni.
Az élesztő nélküli, aktív gyors kovászt előző nap elkészíted.
Fontos, hogy minden liszt friss legyen, tehát ne az előző sütéskor felbontott, megmaradt lisztet használjátok fel.
5-6 evőkanál BL 80 kenyér lisztet, 5-6 evőkanál rozs lisztet összekeverünk 4-5 evőkanál vízzel.
Tegyünk a kovászba egy pici szódabikarbónát (kb. egy csapott kávéskanálnyit).
Ezután le kell csukni az edényt, de bezárni nem szabad!
Másnap a már előre elkészített 200 g kovászhoz adjunk hozzá 2 bögre (2,5 dl-es bögre) BL 80 kenyér lisztet vagy rozs lisztet, ehhez még tegyünk 2,5 dl vízet (20-24 fok körüli hőmérsékletű legyen) és 0,5 kávéskanál sót.
Ezután össze dolgozzuk az egészet és cipót formálunk belőle, mielőtt betennénk a sütőbe a kenyér tetejét kenjük meg egy vizes ecsettel, ettől lesz a teteje ropogós és fényes, majd 3 helyen bevágva, tegyük a 200 fokon előmelegített sütőbe sülni.
Többször ellenőrizzük sülés közben a kenyérkénket!
Miután megsült és kitesszük egy rácsra hűlni, szintén kenjük meg a még forró kenyér tetejét vizes ecsettel.
Ettől egy picit felrepedezik a héja és gusztusosabb lesz.😊
Ha valakinek van kenyérsütője, akkor abban is elkészítheti.

TOTU-
túró
Mivel helyettesíthetjük a túrót és a tejfölt a kúra alatt?
TOTU - túró
👩🍳👩🍳👩🍳
Hozzávalók:
5 tojásfehérje, 3 evőkanál citromlé, 10 dkg olvasztott zsír, 1 tk.só
Elkészítés:
A vizet fölteszünk forrni, közben az 5 tojásfehérjét 3 evőkanál citromlével habosra keverjük.
Majd hozzáadunk 10 dkg olvasztott zsírt, 1 tk.sót és a forrásban lévő vízbe tesszük.
Megkeverjük és 3 percig főzzük.
Kb 18dkg totu lesz belőle.
TOTU - tejföl
A fenti módon elkészített totuhoz kevés főző levet (amiben főztük) teszünk és összeturmixoljuk.
Levesek, főzelékek, rakott ételek készíthetők vele, besamell helyettesítésére is használhatjuk.

Céklás
brownie
Céklás brownie
Bátran készítsd el, egyszerű, gyors, elronthatatlan és frenetikus!
40 dkg főtt cékla
10 dkg jó minőségű vaj (szoba hőmérsékletű)
4 tojás
20-25 dkg édesítő (ez ízlés kérdése, barna cukor, eritrit stb)
Eddig mindent beletettem a turmixgépbe
Külön:
10 dkg rizsliszt (nálam barna)
4 dkg kakaó vagy karob por
1 csipet fahéj
1 cs. sütőpor ezeket összekevertem.
A turmixból átöntöttem egy keverő tálba és kézi habverővel csomómentesre kevertem a száraz hozzávalókkal.
Sütőpapíros tepsibe öntöttem és 180 fokon 30 p sütés.
Nem tovább, mert nem lesz szaftos!
Szeretettel!

Citromos
tallér
Hozzávalók a tallérhoz:
30 dkg rizsliszt
20 dkg rozsliszt
1 tk sütőpor
½ tk só
20 dkg zsír
15 dkg stevia / eritrit
2 db tojás
2 db citrom finomra reszelt héja
4 ek frissen facsart citromlé
1 db vaníliarúd kikapart belseje
Hozzávalók a cukormázhoz:
1 db tojásfehérje
10 dkg xillit / stevia / eritrit
1 ek frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180fokra, és kibélelünk két nagy tepsit sütőpapírral.
Közepes tálban elkeverjük a liszteket, a sütőport és a sót.
Ezután egy nagyobb tálban robotgéppel habosra keverjük a zsírt az eritrittel.
Belekeverjük a tojásokat, a citromhéjat, a citromlevet és a vaníliarúd kikapart belsejét.
Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet és belekeverjük a lisztes keveréket a masszába.
A tészta sűrű lesz és kicsit ragacsos.
A tésztákból az előkészített tepsibe golyókat gyúrunk, kb 5 cm távolságra tesszük egymástól, majd 1,5 cm vastagságúra lapítjuk a golyókat.
Kb. 13 percig sütjük, míg a tallérok aljai pirulni nem kezdenek, majd egy sütőrácsra tesszük őket hűlni.
A “cukormázhoz” egy tálban összekeverjük az eritrittel, a citromlével és a tojásfehérjével.
Habzsákkal kidíszítjük a teljesen kihűlt sütik tetejét és száradásig hagyjuk a rácson az édességet.
Tipp: kekszkiszúróval különböző formákra is elkészíthető.

Káposzta-
ropogós
Hozzávalók:
1 fej kisméretű friss káposzta (1 kg)
3 tojás,
kukoricapehely dara ( zsemlemorzsa helyett),
só, bors (ízlés szerint),
és zsír a sütéshez.
Így készítsd:
1. Vágd a káposztát vékony cikkekre.
Fontos, hogy a torzsája megmaradjon, mert az fogja össze a leveleket!
2. Ezután 5 percre tedd a káposztát lobogó, forró vízbe.
3. Verd fel a tojásokat, és ízesítsd kedvedre.
4. Csöpögtesd le a káposztát és panírozd: forgasd a darabokat tojásba, majd a morzsába.
5. Süsd a szeletek mindkét oldalát aranybarnára forró zsírba.
Fantasztikus üde, ropogós finomság a végeredmény!
Friss, nyári ízzel, isteni finom!

gyömbéres
répalekvár
Édességhiány esetére, gyömbéres répalekvár.
Recept:
75 dkg sárgarépát felkarikázva megfőzni annyi vízben, amennyi épp ellepi 1 citrom reszelt héjával, (így nem kerül bele a citrom kesernyés fehér husa) és ízlés szerint gyömbérrel.
Ha megfőtt botmixerrel pürésíteni.
Ekkor beletenni 1 citrom levét és izlés szerint cukorpótlót (2-3 tk).
Ha citromosabban szeretnéd, tegyél bele több levet.
Aki pedig édesebben szereti, az tegyen bele több édesítőt!
Teljesen a te ízlésednek megfelelően készítsd!😋😋
Mehet üvegekbe és tárold hűtőben!
Jó étvágyat hozzá!

Regenoros
piskóta
Hozzávalók:
5 dkg eritrit
4 egész tojás
1 citrom héja és leve
20 dkg rizsliszt
4 kanál forró víz
1 cs sütőpor
A tojás sárgákat a cukorral, a citrom levével kikeverjük.
Ezután belekeverjük egyenként a forró vizet, majd habosítjuk.
Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és fokozatosan adagoljuk sütőporral elkevert lisztet is.
Végül gyengéden keverjük hozzá a felvert tojáshabot.
Gránátalma magot szórunk a tésztába.
Kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük. 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc)

Cukkinis gombás
palacsinta
Hozzávalók:
2 evőkanálnyi reszelt cukkini
2 evőkanálnyi reszelt csiperke gomba
2 evőkanálnyi rizsliszt
2 tojás
só
petrezselyem és zöld kapor
a sütéshez zsír + 1 tk. a palacsinta tésztájába
Elkészítés:
A reszelő durva fokozatán lereszeljük a cukkinit, sózzuk és 5-10 percig állni hagyjuk.
A gombát is lereszeljük.
Feltörjük a tojásokat, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk.
Belerakjuk a kicsit kinyomkodott cukkinit, a reszelt gombát, apróra vágott fűszereket.
Elkavarjuk, majd hígítjuk vízzel, beletesszük a teáskanál zsírt.
Zsíron kisütjük, majd minden palacsintát papírtörlőre szedünk, hogy leitassuk a felesleges zsírt.
Ebből az adagból hat db palacsinta lett.

Kávés
szelet
Tésztája karobos piskóta amihez
4 tojást,
20g citromlevet
pici sót
50g eritrittet
1tk nescafét felvertem.
Két tojás fehérjét még külön kemény habbá verve hozzáforgattam.
Így légiesebb lesz.
Hozzáadtam 100g karobos Szafis lisztet én még kevertem hozzá kis sütőport.
Nagy tepsiben vékony piskótát sütöttem.
A krémhez 100g kókusztejbe
20g zselatint felolvasztottam majd
600g tejjel
100g kókuszkrémmel
80g Szafis édes süteményliszttel,
késhegynyi vanília,
ízlés szerint édesítő és
12g nescafé hozzáadásával
sűrűsödésig főztem.
Ha kész,hozzáöntjük a zselatint és hűtjük.
A piskótát 3 részre vágjuk és a félig dermedt krémmel betöltjük.
A tetejére 100g cukormentes csokit felolvasztottam kevertem bele kókuszkrémet és a tetejére tettem.
A bogyók rajta Szafis paleocsokis drazsé kávétöret van paleocsokival bevonva.
A szivecskéket én csináltam de elég nyomik lettek.
Hát ez nagyon finom süti lett. Ha már nagyon kívánjátok az édességet, jó szívvel ajánlom.

brokkolis
csirketócsni
Gyors és egyszerű brokkolis csirketócsni🌾🌷❤
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
20 dkg brokkoli
1 tojás
1 gerezd reszelt fokhagyma
2 ek barna rizsliszt (vagy tönkölyliszt)
Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
A brokkoli rózsák fejét nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem, vagy késsel felaprítom, a csirkemellet apró kockára vágom, majd az összes többi hozzávalóval alaposan összekeverem.
Egy serpenyőben kevés zsírt hevítek, majd evőkanállal halmokat teszek bele, ellapogatom és mind két oldalát aranysárgára sütöm.
Jó étvágyat!

étel neve

étel neve
